WĄTRÓBKA - KOSZMAR Z DZIECIŃSTWA CZY PYSZNE DANIE WEGAN?

WĄTRÓBKA - KOSZMAR Z DZIECIŃSTWA CZY PYSZNE DANIE WEGAN?

Kolejne danie, w którym połowę roboty zrobiliśmy za Was. Nie ma za co 🙂

Polecamy Bobowinę a’la wątróbka jako podstawę do przygotowania pysznego dania na szybko. Będziecie potrzebowali tylko kilku produktów i 10 minut czasu aby móc rozkoszować się tym pysznym, sycącym daniem.

PRODUKTY:

Składniki na 2 porcje

200 g produktu Bobowina® – to oczywiście danie, w którym możecie wykorzystać kawałki Bobowina a’la wątróbka .

1 duża cebula

1 jabłko

1 łyżka oleju

sól i pieprz do smaku 

PRZYGOTOWANIE:

Pokrój cebulę w piórka a jabłka najpierw na pół a potem w pół talarki. Wyłuskaj pestki z jabłek. Usmaż jabłka i cebulę. My zawsze wyjmujemy jabłka po zrumienieniu. Do cebuli dodajemy odrobinę soli i wody dusimy kilka minut aby zmiękła. Usmaż kawałki Bobowiny®, dodaj miękką cebulę. Tak naprawdę nie trzeba już tego dania doprawiać, ale jeśli jest dla Ciebie za mało słone czy pieprzne, to wiesz co robić. Wyłóż na talerz, jeśli lubisz, to możesz dodać kiszonej kapusty. Ano właśnie. Z czym byście zjedli takie danie? Z ziemniaczkami, z chlebem, czy z czym?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *